Süt ve balığın enfes birlikteliği…
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dakika.
PİŞİRME SÜRESİ:30 dakika.
Malzemeler:
- 300 g Levrek Fileto
- 5 Adet Karides
- 100 g Tereyağı
- 100 g Kaşar
- 1 Adet Yeşil biber
- 1 Adet Domates
- 2 Adet Mantar
- 1 Adet Kapya biber
- 1 Red Capsicum (Red Pepper)
- Tuz
Yapılışı
Sos için:
500 ml Süt, 1 Çorba Kaşığı Un, 1 Adet Yumurta Sarısı, 100 g Tereyağı, Tuz
- Balığımızı güzelce temizledikten sonra bol suda yıkayıp fileto çıkartalım. Daha sonra tavada bir 1 bardak suyla haşlayıp suyu süzülen balığımızı düz bir güvece koyup üzerine sosumuzu yüzeyini kaplayacak şekilde sürelim. Ardından üstüne rende kaşar peyniri, tereyağı, mantar, yeşil biber ve domates koyup sıcak fırında 200 derecede 30 dakikada kızarıp servise hazır hale getirelim.