Türkiye

SON TEKNOLOJIYLE DONATILMIŞ KULUÇKAHANELERIMIZ

Türk Akuakültür sektörü yeni türler ve üretim sistemlerinin yenilenmesiyle büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir.

Balık kuluçkahaneleri kapalı sistemlerde anaç balıkların yavrulatılması ve büyütülmesi süreçlerini sağlamaktadır. Yüksek kalitede yumurtaların edinilmesi ve yeni türlerin geliştirilmesi amacıyla yüksek teknoloji ile donatılmıştır. Doğal ve Fotoperiod yöntemleriyle tüm yıl boyunca anaç balıklardan yumurta alma işlemlerinin yanı sıra genetik seleksiyon süreçleri de yönetilmektedir.

Sağlıkla Büyüyen Yavrular

Yetişkinlik dönemine kadar balıklar çeşitli evrelerden geçmektedir. Yumurtadan larvaya dönüşen balık besin kesesi denilen bir kesecikle beslenmeye devam ederler. Besin kesesi tükendiğinde yavru balık kendini besleme yetisine kavuşur. Pazar boyuna ulaşıncaya kadar hassas bir dönemden geçen yavru balıklar bu dönemde yoğun bir bakıma ihtiyaç duyar.

Türk balıklarının cazip lezzetlerinin sırlarından biri de yavru balık dönemindeki bakımdır. Pazarın talep ettiği et kalitesinin sağlanması sağlıklı ve iyi beslenmiş yavrular ile mümkündür. Sürdürülebilirlik raporu için tıklayın.

Özel Balıklara Özel Yemler

Üretilen yemler talep edilen besin değerlerini sağlaması açısından modern akuakültürün önemli bir parçasıdır. Tüm besin değerlerini homojen bir şekilde içeren granül ve pelet formlardaki yemler balığın etkin beslenmesini ve verimli büyümesinin sağlamaktadır.

Türk Akuakültür Sektöründe kullanılan özel yemler ekstruder teknolojisi ile üretilmektedir. Peletlerin çözünürlüğü balıkların yemi farkedip tüketecekleri süre için yeterince uzundur, bu da dengeli beslenmeyi sağlamaktadır.

Yemin balık tarafından hızlı kavranması ve tamamen tüketilmesi çevreye organik kalıntıların bırakılmasını da önlemektedir. Balık yemlerinin ana içeriği balık unu balık yağı, bitkisel proteinler, tahıl, vitamin ve minerallerdir.

Anlık Kontrol

Günümüz Türk Su Ürünleri Sektörü hijyene ve kaliteye azami önemi vermektedir.

Türk Su Ürünleri Endüstrisi kaliteyi sağlamak için, fiziki, kimyasal, mikrobiyel ve duyusal parametrelerle sürekli kontrol sağlamaktadır. Raf ömrü, et kalitesi ve kalıntı analizleri sıkı olarak kontrol edilmektedir. Standart prosedürlerimiz gereği üretim, paketleme, işleme materyalleri, paketleme için kullanılan buza kadar tüm unsurlar analiz edilmektedir.

Su Kaynaklarımıza verdiğimiz önem

Türk Su Ürünleri Endüstrisi üreticileri kalite sistemlerine uyum gereği üretim verimliliğini arttırmak ve çevre etkilerini minimize etmek zorundadırlar. Bu amaçla tüm sektör Avrupa Birliği yaptırımlarına uyumla tüm bu doğal kaynak kullanım gerekliliklerine resmi kurumların kontrolleri altında uymaktadır. Türkiye’de uygulanan açık deniz üretim mevzuatı dünyanın en sert, yaptırım gücü yüksek mevzuatlarından biridir. Güncel balık analizleri için tıklayın.