Pullu Levrek Izgara

Levreğin en doğal ve lezzetli hali…

HAZIRLAMA SÜRESİ:15 dakika.

PİŞİRME SÜRESİ: 10 dakika.

Malzemeler:

  • 700 g Levrek
  • 200 g Zeytinyağı
  • 3 Adet Çeri Domates
  • 1 Bağ ½ Roka
  • 1 Adet Kırmızı Soğan
  • 1 Adet Patates
  • Sebze Çeşnisi

Yapılışı

  1. Balığımızın sadece iç kısmını temizleyerek pulları kalacak şekilde yıkayalım. Orta kemiğini çıkartıp pullu fileto şeklinde kömür ızgarasında ya da fırında kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Pişirdikten sonra servis tabağımıza alıp pullarıyla beraber derisini rulo şeklinde kıvıralım. Üzerine sebze çeşnisi ve sızma zeytinyağı döküp garnitür olarak, roka, çeri domates, kırmızı soğan ve haşlanmış patates ile servis edelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir