Midye Tava

Midyenin doyumsuz lezzeti…

HAZIRLAMA SÜRESİ:15 dakika.

PİŞİRME SÜRESİ:15 dakika.

Malzemeler:

  • 20 Adet İç Midye
  • 5 Dilim Bayat Ekmek İçi
  • 1 Çorba Kaşığı Tepsi Yoğurdu/li>
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • 5 g Fındık Kırığı
  • 100 g Un
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 ml soda
  • 200 g Sıvıyağ
  • 6 Adet Çöp Kargı
  • Tuz

Yapılışı:

  1. İç midyemizi kargılara dizelim. Güzelce tuzlayıp bulamaca batırıp kızgın yağda kızartalım. Kızarılan midyemizin yanına; ekmek içi, yoğurt, zeytinyağı, sirke, tuz ile tarator sos hazırlayıp midyenin yanında servis edelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir