Midyenin doyumsuz lezzeti…
HAZIRLAMA SÜRESİ:15 dakika.
PİŞİRME SÜRESİ:15 dakika.
Malzemeler:
- 20 Adet İç Midye
- 5 Dilim Bayat Ekmek İçi
- 1 Çorba Kaşığı Tepsi Yoğurdu/li>
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 5 g Fındık Kırığı
- 100 g Un
- 1 Adet Yumurta
- 150 ml soda
- 200 g Sıvıyağ
- 6 Adet Çöp Kargı
- Tuz
Yapılışı:
- İç midyemizi kargılara dizelim. Güzelce tuzlayıp bulamaca batırıp kızgın yağda kızartalım. Kızarılan midyemizin yanına; ekmek içi, yoğurt, zeytinyağı, sirke, tuz ile tarator sos hazırlayıp midyenin yanında servis edelim.