Fesleğen ve alabalığın nefis uyumu…
HAZIRLAMA SÜRESİ:20 dakika.
PİŞİRME SÜRESİ:30 dakika.
Malzemeler:
- 600 g Alabalık
- 200 g Krema
- 2 Diş Sarımsak
- 100 g Zeytinyağı
- 3 Yaprak Fesleğen
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Alabalığımızı güzelce temizleyip bol suda yıkayalım. Fileto çıkartalım. Fırın tepsisine zeytinyağı sürüp balıklarımızı sıcak fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim. Ayrı bir tencereye krema koyup içine tuz, karabiber ve fesleğenlerimizi doğrayıp 5 dakika kaynatalım. Daha sonra pişen balıklarımızın üstüne bu sosu ekleyip fırında 10 dakika daha pişirelim. Balığımız servise hazır.