Beğendi ile levreğin muhteşem uyumu…
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dakika.
PİŞİRME SÜRESİ:25 dakika.
Malzemeler:
- 500 g Levrek Fileto
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Yeşil Biber
- 100 g Tereyağı
- 50 g Kaşar
- 500 g Süt
- 150 g Un
- 200 g Zeytinyağı
- 500 g Patlıcan
- Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Beğendi Sos:
Önce patlıcanları közleyelim. Ardından ayıklanıp ince ince doğrayalım. Diğer tarafta tereyağını unla kavup süt ilave edelim. Tuz, karabiber ekleyip doğranmış patlıcanla karıştıralım. Beğendi sosumuz hazır…
- Fileto balığımızı 180 derece sıcak fırında 15 dakika pişirelim. Pişen levreğin üstüne beğendi sosu ilave ettikten sonra domates ve biberle süsleyip 10 dakika daha pişirelim. Doyumsuz lezzetteki Beğendili Levrek servise hazır.