Ahtapot Salatası

Ahtapotu çocuklara sevdiren lezzet…

HAZIRLAMA SÜRESİ:15 dakika.

PİŞİRME SÜRESİ:1 saat.

Malzemeler:

  • 2 kg Ahtapot
  • 200 g Zeytinyağı
  • 2 Adet Limon Suyu
  • 10 g Kornişon Turşu
  • 2 Adet Yeşil biber
  • 100 g Domates
  • 10 g Kekik
  • 10 g Tuz

Yapılışı:

  1. Ahtapotları güzelce dövdükten sonra derin bir tencereye koyup üzerini kaplayacak şekilde su ilave edelim. Tuzladıktan sonra 1 saat ocakta pişirelim. Ahtapot piştikten sonar ayıklayıp jülyen şeklinde doğrayalım. Domates, yeşilbiber, turşu doğranıp; zeytinyağı, tuz, limon suyu ilave edilip servis edelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir