Ahtapot ve ızgara lezzeti…
HAZIRLAMA SÜRESİ: 4 saat
PİŞİRME SÜRESİ: 15 dakika
MALZEMELER
- 1 Adet Ahtapot
- Yaprak Kekik
- 10 g Pul Biber
- 200 g Zeytinyağı
- 1 Çorba Kaşığı Balzamik Sirke
- 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
- 5 g Tuz
Yapılışı:
Sos için:
Zeytinyağı, Kekik, Sarımsak, Balzamik, Sirke, Tuz
- Ahtapotu güzelce dövüp derin bir tencereye koyalım. Üzerine gelecek şekilde su ilave edip tuzla beraber 1 saat ocakta pişirelim. Pişen ahtapot bir tepsiye alıp 3 saat güneşte kurutalım. Üzerine kekik, pul biber ve tuz ilave edip beklettikten sonra teflon tavada zeytinyağı ile kızartalım. Üzerine sos ilave edip servis edelim.