Ahtapot Izgara

Ahtapot ve ızgara lezzeti…

HAZIRLAMA SÜRESİ: 4 saat

PİŞİRME SÜRESİ: 15 dakika

MALZEMELER

  • 1 Adet Ahtapot
  • Yaprak Kekik
  • 10 g Pul Biber
  • 200 g Zeytinyağı
  • 1 Çorba Kaşığı Balzamik Sirke
  • 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 5 g Tuz

Yapılışı:

Sos için:
Zeytinyağı, Kekik, Sarımsak, Balzamik, Sirke, Tuz

  1. Ahtapotu güzelce dövüp derin bir tencereye koyalım. Üzerine gelecek şekilde su ilave edip tuzla beraber 1 saat ocakta pişirelim. Pişen ahtapot bir tepsiye alıp 3 saat güneşte kurutalım. Üzerine kekik, pul biber ve tuz ilave edip beklettikten sonra teflon tavada zeytinyağı ile kızartalım. Üzerine sos ilave edip servis edelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir