Hamsili Pilav

Hamsinin en doyurucu hali…

HAZIRLAMA SÜRESİ:30 dakika.

PİŞİRME SÜRESİ: 45 dakika.

Malzemeler

  • 500-600 g hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kuru soğan
  • Çam fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz (İsteğe Bağlı)

Hazırlanışı

  1. Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı, yemeklik şeklinde doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım.
  2. Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim. En son kuş üzümünü ve 2 bardak suyu ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
  3. Bu arada tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerleri de hamsi ile kapatalım.
  4. Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk. kadar pişirelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir