Hamsinin en doyurucu hali…
HAZIRLAMA SÜRESİ:30 dakika.
PİŞİRME SÜRESİ: 45 dakika.
Malzemeler
- 500-600 g hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- Çam fıstığı
- Kuş üzümü
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- Maydanoz (İsteğe Bağlı)
Hazırlanışı
- Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı, yemeklik şeklinde doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım.
- Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim. En son kuş üzümünü ve 2 bardak suyu ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
- Bu arada tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerleri de hamsi ile kapatalım.
- Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk. kadar pişirelim.