Taze balığı nasıl seçeceğini bilmek güzel bir balık pişirmenin en önemli adımıdır. Balığı kendiniz tutmadığınız sürece balığın ne kadar taze olduğnu bilme şansınız yok ancak balık satın alırken nelere dikkat edeceğinizi bilirseniz işiniz bir nebze kolaylaşır.
Parlak ve Net Gözleri seçin: Gözler taze bir balığın penceresi gibidir. Mat gözler balığın tazeliğini kaybetmeye başladığını gösterir
Balığın derisine bakın: Parlak, Lekesiz ve Gümüş Rengi bir deri balığın tazeleğinin göstergesidir. Balığın üzerinde bulunan lekeler ve mat görünüm balığın taze olmadığının işaretidir.
Koklayın: Taze balık temiz deniz suyu gibi kokmalıdır. Eğer iyi kokmayan bir balık alırsanız pişirmek bu tatsız kokuyu gidermeyecektir.
Solungaçlarına bakın: Balığın solungaçları canlı kırmızı bir renkte olmalıdır. Soluk kırmızı, kiremit rengi solungaçlar balığın tazeliğini yitirdiğinin göstergesidir.

